Health Battle

Afbeelding invoegen

 
In Amsterdam Noord zijn wij sinds 2018 bezig met een groep mensen met diabetes type 2 en/of overgewicht. Inmiddels zijn we bijna een jaar bezig en kunnen wij ook deze Health Battle zeer succesvol noemen. De resultaten zijn:

  • 75% van de deelnemers kon zijn of haar medicatie verminderen 
  • 50% daarvan kon helemaal stoppen met de pillen
  • 90% van de deelnemers is nog bezig met 2 á 3 x per week samen sporten en is veel bewuster geworden over voeding en gezond(er) leven
  • Deelnemers hebben plezier in bewegen gekregen
  • Er zijn vriendschappen ontstaan
  • Deelnemers zijn echt opgeleefd
  • Gemiddeld 6% gewichtsverlies t.o.v. het aanvangstgewicht

Met een online-enquete scoorde de Battle in zijn geheel een 8,8. Met name het groepselement werd gewaardeerd. 
Enkele uitspraken: 
"Deelnemers krijgen de k
ans om met de steun van een groep te werken aan hun gezondheid. Het werkt motiverend”. 

"Je werkt aan je conditie en je kan de kandidaten goed leren kennen tijdens de wandelingen. Er is een leuke sfeer tijdens de wandelingen”.

"Het is goed voor je gezondheid maar ook belangrijk voor je sociale contacten.”
"Er wordt persoonlijk ook aandacht aan je besteed qua voeding en leefstijl”

"Ik vind het hele programma goed in elkaar gezet. Leuke afwisselende sporten, interessante workshops en het is fijn dat er altijd met Willem, Ingrid, je coach en het team gepraat kon worden waar je eventueel met zat of tegen aanliep. Ik vind deze 12 weken de perfecte combinatie naast de Novarum-therapie die ik heb gehad”.

"Het heeft inzicht gegeven hoe bedrieglijk verpakkingen zijn, het leert je bewuster keuzes maken”.

"Eyeopener wat betreft voedingstoffen / suikers / vetten etc en het effect op je lichaam”.

"Heerlijk in de buitenlucht, prachtige plekjes ontdekt van zuidoost maar het is voor een ieder toegankelijk. Zelfs degene die slecht ter been zijn kunnen op hun tempo meedoen. Leuk ook dat degene die dat wilde op een gegeven moment konden gaan hardlopen. Zelf hou ik daar niet zo van, maar er was wel een moment tijdens het lopen dat het tempo zo hoog lag dat we bijna konden gaan rennen. (hahaha dat was wel komisch).”


Onze Facebookpagina:

https://www.facebook.com/TheHealthBattle

De deelnemers werden begeleid door enthousiaste trainers van sportcentrum Pleizier, waar zij per week twee gezamenlijke trainingen volgen. Sportcentrum Pleizier is een van onze partners in de Health Battle.

De Health Battle werd mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMW in het kader van de Sportimpuls. De Health Battle is een super-succesvolle manier waarbij lotgenoten samen de strijd tegen hun overgewicht aangaan. 

Helaas valt het nog niet mee om financiers te vinden. We zijn druk bezig met het aanvragen van subsidies... We houden jullie op de hoogte!
 
In de tussentijd kun je heel voordelig bewegen bij onze partner Wandelen&Zo! Ga daarvoor naar: