Resultaten Health Battle

  • Gemiddeld 7,7 kg per deelnemer gewichtsvermindering in drie maanden tijd
  • Gemiddeld 9,7 cm minder buikomvang
  • 98,7 % aanwezigheid bij de trainingen
  • Deelnemers geven aan: 'Betere conditie, lekkerder 'in je vel zitten'
  • Plezier in sport!
  • Meer zelfvertrouwen
  • Groter sociaal netwerk: je leert lot-en buurtgenoten kennen met wie je na afloop gewoon door kan blijven bewegen
  • Meer buurtparticipatie en buurt-betrokkenheid: we werken met oud-deelnemers die nieuwe deelnemers helpen
  • Veel oud-deelnemers worden lid van Wandelen&Zo, onze laagdrempelige sportvereniging

Riëtte: binnen een maand geweldige resultaten 

Riëtte, deelneemster Health Battle 2015 najaar leeft al 18 jaar met MS. Daarnaast heeft zij veel klachten, waaronder diabetes type 2 en een klapvoet. Ze is nu een maand bezig en schrijft ons het volgende:

De health battle doet mij zeer goed en ik ben nu afgevallen van 70 naar 65 kg. En ik blijf doorgaan met 3x p/dg gezond eten, geen ijs, drop, choc. en snoep MEER EN IK MIS HET NIET EENS ! 
Veel bewegen, wandelen op zondagmiddag met de hele health battle HB, baantjes zwemmen op maandag, 
dinsdag MD en 's avonds spinning met de hele health battle, woensdag belly dance, donderdag sportschool training met gezamenlijke 
health battle, vrijdag en zaterdag lekker voor mezelf!!
Ik heb heel veel baat bij deze leefstijlveranderingen; van boven naar beneden; betere/mooiere huid, med. voor diab.2 die mijn bloedsuiker omlaag helpt, beter humeur, minder vermoeid, aanpakken & doorzetten!

Sofia: Glucosewaarde dramatisch gedaald 

Sofia, een van de deelneemsters van de Health Battle 2014, had er eigenlijk geen geloof meer in. Al jaren had ze een glucosewaarde die schommelde tussen de 13 en 17. Veel te hoog dus. Een normale glucosewaarde schommelt tussen de 4 en 7.
Gevolg is dat ze zich vaak erg moe voelde en medicatie nodig had.
 
Na drie weken battle'en bleek de waarde opeens 6,4. Sofia kon het niet geloven. Kijk naar het filmpje en zie wat de Health Battle voor Sofia heeft betekend.

Klik hier!Battle’en voor een gezonder leven

Vrijdagavond 6 februari 2015 vond in de kantine van het Bijlmersportpark de afsluiting van de Health Battle 2014 plaats. Vijf teams van 5 tot 6 mensen die kampen met overgewicht hebben gedurende drie maanden intensief met elkaar gesport en workshops gevolgd over gezonde voeding, wilskracht en hoe je je trainingen opbouwt. Zij streden met hun teamgenoten tegen de kilo’s en voor de meeste gezondheidswinst. Welk team viel het meest af, trainde het vaakst en bezocht alle workshops? 
Juist dat teamverband werkt.  "Het mooie aan de Health Battle is dat het niet vrijblijvend is, er wordt op je gerekend met sporten. Dat betekent dat je geen uitvluchten meer kan gebruiken om niet te gaan trainen, je gaat gewoon!”, aldus Rochelle, een van de succesvolle deelneemsters. Rochelle is meer dan 12 kilo afgevallen. Naast de trainingen pakte zij ook haar voedingspatroon aan met behulp van de richtlijnen van ZoSterk. „Dat laatste was moeilijk", vertelt ze. „In het begin moest ik echt wennen aan veel groenten en fruit eten. Maar ik merkte al snel dat het werkte en ging me veel beter voelen. Dat motiveerde enorm."
De strijd is tot het einde spannend geweest. Het winnende team, de Blue Smilies, was aangenaam verrast met de eerste plaats. „De Battle is nog niet ten einde, we gaan gewoon door met de gezonde leefstijl”, aldus mede-winnares Marjan. "We hebben een plan geschreven hoe we onze nieuwe leefstijl voort gaan zetten en dat gaan we als team echt blijven doen”. 
 
Gezondheidswinst
„Daar gaat het om in de Battle. Kilo’s verliezen is mooi, maar het belangrijkst is dat de knop echt om gaat.” Organisator Ingrid Sijmons van Zosterk is helemaal overtuigd van de kracht van de Health Battle. "We begeleiden nu 5 jaar mensen met overgewicht en we zien door de Health Battle mensen echt veranderen. De meeste deelnemers pakken ook hun voeding aan en merken dat ze zich veel beter gaan voelen. Beter slapen, minder moe, geen hoofdpijn meer en niet te vergeten een enorme gezondheidswinst. 
 
Een sociaal gebeuren
In deze Battle hebben de deelnemers 7,4% gewichtvermindering bereikt. Maar de Battle is niet klaar, ze moeten door. Terugval komt heel vaak voor bij afvallen. Vandaar dat de deelnemers nog kunnen rekenen op coaching van ZoSterk en steun van de andere deelnemers bij het vervolg. Ze zijn lid geworden van Wandel&ZO, waar ze gezamenlijk gaan bewegen. Omdat de teams bestaan uit lot- en buurtgenoten, is er over het algemeen een sterke sociale binding ontstaan. Enkele teams gaan met elkaar door.
„We blijven wandelen en gaan nu ook al een beetje hardlopen”, aldus Joyce en Clincia Alberg. „Dat hadden we drie maanden geleden nooit gedacht. We zijn zo enthousiast over hoe we ons nu voelen, dat we er niet aan denken om te stoppen!”
 
Nieuwe Health Battle
ZoSterk is al weer bezig met de komende Health Battle, die volgens planning 7 maart van start gaat. „We zijn op zoek naar mannen die mee willen doen”, zegt Willem Fohr van ZoSterk. „De dames staan te trappelen om te beginnen. Mannen blijken heel succesvolle deelnemers te zijn. In deze Battle vielen de heren gemiddeld 11,4 kilo af.” Zoals Jim van der Vennen, die tijdens deze Battle bijna 20 kilo afviel. „Ik ben er echt voor gegaan, ieder kan op zijn of haar eigen niveau de trainingen aanpakken en daar heb ik van geprofiteerd. Het competitie-element zorgt voor een stok achter de deur.” 
 
Meedoen?
Heb je last van overgewicht, ben je tussen de 16 en 65 jaar en gemotiveerd om je leefstijl écht te veranderen? Geef je op via info@zosterk.nl. Wil je meer weten? Bel ZoSterk: 0206915598. De Health Battle is ook te volgen op FaceBook (https://www.facebook.com/TheHealthBattle).