Stichting Health Battle

Wij geloven in de Health Battle! Daarom is er een stichting opgericht. Een belangeloos platform, dat waakt over de Health Battle, gedragen door vrijwilligers.

De Stichting Health Battle is in het leven geroepen met  als doel om de ‘Health Battle’ te verspreiden. De Health Battle is een gezondheidswedstrijd tussen teams bestaande uit mensen met overgewicht of andere leefstijl-problematiek, zoals bewegingsarmoede of eenzaamheid. De interventie vindt plaats in de vorm van een speelse competitie. Lotgenoten worden ingedeeld in een team dat gedurende een periode (meestal 3 maanden) 

gezamenlijk een avontuur aangaat ten einde een verbetering van de leefstijl. Dat kan betekenen dat zij gezamenlijk gaan sporten, workshops bezoeken of teamcaoching ondergaan. De teams worden beloond met punten voor aanwezigheid en bereikte resultaten. Per battle kunnen verschillende doelen en uitdagingen worden aangegaan. 

  • De Stichting gaat op zoek naar financiers om Health Battles mogelijk te maken. 
  • De Stichting biedt een platform om de opgedane kennis te verspreiden en te delen.
  • De Stichting waakt over de principes van de Health Battle en zorgt ervoor dat de Health Battle uitgevoerd wordt volgens deze visie.